Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

2021-től megváltozik az online bankkártyás fizetés

Gábor
2021. 01. 22. 00:00:00
2021-től megváltozik az online bankkártyás fizetés

Fontos változások az online bankkártyás fizetésben 2021 januárjától. 

Az online bankkártyás fizetés eddig is az egyik legbiztonságosabb fizetési forma volt a webáruházunkban, de most még biztonságosabbá válik. A jogszabályok szerint, 2021 januárjától a banknak és a kereskedőnek is az erős ügyfél hitelesítést kell alkalmaznia. Az új folyamatra fokozatosan állnak majd át a piaci szereplők. Amennyiben bankkártyádat online vásárlásra is használod, akkor ezek a változások téged is érinteni fognak.

 

Hogyan fizetünk majd 2021-től bankkártyával online?

A bevezetett erős ügyfél hitelesítés célja, hogy az online bankkártyás fizetés még biztonságosabbá váljon az Európai Unióban és ezzel együtt hazánkban is.

A hitelesítést két módon teheted majd meg a vásárláskor:

 • Mobilbankon

 • Mobil applikáción keresztül

Internetes vásárlási jelszó vagy kód begépelésével és azt követően SMS-ben kapott egyszeri jelszó megadásával

Amennyiben rendelkezel mobilbankkal és telefonodon telepítve van bankod applikáció, akkor a vásárlás során a kártyaadataid megadását követően, értesítést fogsz kapni telefonodra és véglegesítheted a fizetést.

Az SMS-es jóváhagyás opció választásánál a kártyaadataid megadását követően, az előzetesen létrehozott internetes vásárlási jelszavadat kell megadnod, majd az SMS-ben érkezett kódot kell megadnod a Barion felületén a vásárlás véglegesítéséhez.

Annak érdekében, hogy a lehető legtöbb információt tudjuk átadni, összegyűjtöttük az eddig ismert kétfaktoros autentikáció megnevezéseket bankonként, amelyek a következők 2021.01.08-án:

 • K&H Bank: Internetes vásárlási jelszó

 • OTP Bank: Telekód

 • MKB Bank: Online PIN-kód

 • Budapest Bank: Internetes vásárlási jelszó

 • Erste Bank: Netbank jelszó

 • UniCredit: Telefonbank PIN-kód

 • Takarékbank: iPIN

 • Sberbank: Sberbank online fizetési jelszó

 • GRÁNIT Bank: Online vásárlási jelszó

 • MagNet Bank: Internetes vásárlási kód

 

Vásárlás előtt kérjük tájékozódj vagy kérj segítséget a bankodtól. Érdemes informálódnod az internetes vásárlási napi limitedről is, ezt célszerű akkora összegre állítani, mely jellemezően lefedi a kiadásaid.

Összegyűjtöttük a bankok részletes tájékoztatóit az erős ügyfél-hitelesítésről:

 

Ezek a változások nem csak a Fotófelszerelés.hu webáruházat érintik, hanem a hazai összes webáruházat ahol online bankkártyás fizetésre van lehetőséged. Ezért érdemes tájékozódnod a bankodnál a lehetőségekről.

 

Mitévő legyek, ha online bankkártyás fizetéssel nem tudtam véglegesíteni rendelésem?

Ebben az esetben javasoljuk, hogy vedd fel a bankoddal a kapcsolatot vagy végezd el a szükséges regisztrációt a mobilbankodban.

Sikertelen bankkártyás vásárlás esetén felvesszük veled a kapcsolatot és segítünk más fizetési lehetőséget felkínálni, hogy a kiszemelt termékek mihamarabb nálad lehessenek